Obezite Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar

Obezite Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar

Dünya Sağlık Örgütü obezitenin  günümüzün en bariz şekilde görünen  ancak en çok ihmal edilen halk sağlığı sorunlarından biri olduğunu ifade etmektedir. Nerede ise küresel bir salgın olarak da tanımlanan obezite salgını ülkemizi de kapsamaktadır. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın verilerinde (2010),  ülkemizde erkeklerin %20,5’inde kadınların ise % 41,0’inde olmak üzere toplumun  % 30,3’ünde obezitenin var olduğu ifade edilmiştir.

Obezite Tip 2 diyabet, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, eklem rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa neden olmakta ve beklenen yaşam süresini kısaltmaktadır. 2000’li yılların başında ilk kez uygulanan obezitenin cerrahi tedavisi gün geçtikçe önemi artan, oldukça iyi sonuçlar veren  ve kalıcı tek tedavi yöntemi olarak Genel Cerrahi uygulamaları içinde yerini bulmuştur.

Hastanemizde yıllardır pek çok çevre ilden ve yurtdışından kabul ettiği obezite hastalarının Laparoskopik Obezite Cerrahisi ameliyatlarını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Fakültemiz Genel Cerrahi AD öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından, Obeziteyle  mücadeleye dikkat çekmek ve obezitenin tedavisindeki cerrahi yaklaşımları son bilimsel veriler eşliğinde gözden geçirmek ve katılımcılarla paylaşmak için Dekanlığımızın desteğiyle Fakültemizde “ Obezite Cerrahisinde Güncel Yaklaşımlar” konulu sempozyum düzenlendi.

Konuşmacı olarak  davet edilen Ülkemizde obezite cerrahisinin yapılmasındaki öncü genel cerrahlardan ve Türk  Obezite Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Oktay Banlı  tarafından obezitenin tedavisindeki cerrahi yöntemler ele alındı. Prof.Dr. Oktay Banlı,  fakültemiz öğretim üyelerinin, asistan doktorların, hemşirelerin ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin katıldığı toplantıda dünyada ve ülkemizde obezitenin artışı ve beraberinde getirdiği hastalıklar, obezite cerrahisinin kısa tarihçesi, önemi, hastaların tedavisinde elde edilen olumlu sonuçlar, yapılan ameliyat tiplerini anlattı ve çok değerli deneyimlerini bizlerle paylaştı.

Toplantıdan sonra hastanemiz ameliyathanesinde üç  hastaya Prof. Dr. Oktay Banlı ve Doç. Dr. Oktay Aydın tarafından  Fakültemiz Genel Cerrahi AD. Öğretim üyeleri  Prof. Dr. Kuzey Aydıuraz ve Doç. Dr. Faruk Pehlivanlı’nın da yeraldığı cerrahi ekip ile Laparoskopik Sleeve Gastrektomi, Laparoskopik Revizyon Cerrahisi ve Laparoskopik Gastrik By-Pass ameliyatları başarıyla uygulandı.

Davetimizi kırmayarak bizi onurlandıran Prof. Dr. Oktay BANLI ve ekibine teşekkürlerinizi sunarız.

obezite cerrahi 005

obezite cerrahi 017

obezite cerrahi 018

obezite cerrahi 019

obezite cerrahi 006

obezite cerrahi 003

obezite cerrahi 002

obezite cerrahi 020

obezite cerrahi 015

obezite cerrahi 014

 

Santral:444 40 71

Faks:0 318 224 07 86

E-Posta:bashekimlik@kku.edu.tr

Adres:Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü Ankara Yolu 7.Km.71450     Yahşihan/KIRIKKALE

Sosyal Medya:

kku universite logo

 

 

 

tipdekanlik logo