KIRIKKALE’DE İLK DEFA 5 YAŞINDA DİRSEK KIRIĞI OLAN HASTANIN ULTRASON EŞLİĞİNDE PERİFERİK BLOK ANESTEZİSİ İLE AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üseyi Prof .Dr. Sancar Serbest tarafından dirsek kırığı nedeniyle ortopedik cerrahi uygulanacak 5 yaşındaki çocuk hastaya üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle uyutulması çok riskli olduğu için Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üseyi Doç. Dr. Gülçin Aydın tarafından Kırıkkale de ilk defa ultrasonografi kılavuzluğunda bir çocuk hastaya periferik sinir bloğu anestezisi uygulandı.

Doç.Dr. Gülçin Aydın ve Prof.Dr.Sancar Serbest ameliyat sonrası yaptıkları açıklamada “Anne ve baba eşliğinde yapılan bu anestezi şekli ile çocuk hastalar konforlu, ağrısız ve uyanık bir şekilde ameliyat olabilme imkanına sahip oluyorlar. Operasyon sonrasında da ağrısız ve oldukça konforlu bir süreç geçiriyorlar. Şuan ameliyatını tamamladığımız yavrumuzun da  durumu gayet iyi. Bu geceyi hastanede kontrol amaçlı geçirecek yarın da taburcu edeceğiz” dediiler. 

cocuk aml resim2

cocuk aml resim1

Santral:444 40 71

Faks:0 318 224 07 86

E-Posta:bashekimlik@kku.edu.tr

Adres:Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kırıkkale Üniversitesi Kampüsü Ankara Yolu 7.Km.71450     Yahşihan/KIRIKKALE

Sosyal Medya:

kku universite logo

 

 

 

tipdekanlik logo